maanantai 4. helmikuuta 2013

Vegaaninen suklaa"juusto"kakku



Sunnuntaina emännöin lastenvaatekutsuja. Vilskettä ja vilinää riitti, kun talo täyttyi äideistä, alle 3-vuotiasta lapsista ja mahtui mukaan muutama masuasukkikin. Lastenvaatekutsut ovat mukavaa ajanvietettä, tosin emännöidessä ehtii valitettavan vähän vaihtaa kuulumisia. Tuli taas tilattua vähän vaatteita pojille, nähtyä ihania, pieniä ja isompia, ystäviä ja sain tilaisuuden testailla uusia reseptejä. Kokeilin muun muassa tällaista suklaakakkua:

Vegaaninen suklaa"juusto"kakku

Pohja:
200 g suklaakeksejä (Marabou Mörk)
n.80 g Sunnuntai laktoositonta margariinia

Täyte:
4 dl Go Green vispiä
225 g maustamatonta Tofuttia (vegaanista "tuorejuustoa")
(1 dl tomusokeria)
300 g Pandan tummaa suklaata



Valmista keksipohja. Murskaa keksit, lisää sula margariini ja sekoita. Taputtele tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24-26cm). Pohjalle voi halutessa laittaa leivinpaperin. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.


Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vatkaa Go Green vispi kuohkeaksi. Pehmitä Tofutti sähkövatkaimella, lisää tomusokeri(jos haluat lisää makeutta) ja sekoita. Yhdistä kerma ja Tofutti, lisää lopuksi hieman jäähtynyt suklaasula. Sekoita massa varovasti tasaiseksi. Kaada keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tunnia, mielellään yön yli. Irroita vuoasta, tasoita reunat veitsellä ja koristele esimerkiksi suklaarouheella.

Tämä suklainen juustokakku on ollut todella pidetty. Reseptiä on kysytty ja maun lisäksi on kehuttu myös toteuttamisen helppoutta. Lisäksi kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä keksipohjassa gluteenittomia keksejä, esim. Semperin gluteenittoman suklaakeksi ovat vegaanisia.


6 kommenttia:

  1. Ihastuin tähän ja kokeilin itsekin! Oli TODELLA hyvää (ja helppotekoinen!), suosittelen lämpimästi!

    Kiitos Jappe! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii, tosi kiva on ollut huomata, että ihmiset ovat löytäneet ja uskaltaneet kokeilla reseptejäni! :)

      Poista
  2. Kiitos mainiosta ohjeesta! Maistui vegaanille sekä lihansyöjille ��

    VastaaPoista
  3. Hei! Tarkoitukseni olisi tehdä vegaaninen suklaa-kahvijuustokakku. Miten kannattaisi mielestäsi tehdä, puolittaa täyte ja lisätä toiseen suklaata ja toiseen vahvaa kahvia? Kuinka paljon kahvia kannattaisi lisätä? Ja pitääkö ensimmäisen kerroksen hyytyä ennen kuin kaadan toisen siihen päälle? Tuleeko tällä ohjeella juustokakusta moussemainen vai epävegaanisen juustokakun oloinen, lohkeava? Entä luuletko, että kahviversioon tarvitsee vegegeeliä? Kiitos vastauksista :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Ja anteeksi myöhäinen vastaus, blogi on ollut viime aikoina tauolla, mutta nyt yritän taas hieman aktivoitua.

      Jos puolitat täytteen, tarvitsee kahvimassa todennäköisesti vegegeliä, sillä tässä reseptissä suklaa toimii "hyydyttäjänä" ja kahvi tietenkin lisää muutenkin massaan löysyyttä.Tietysti koko suklaakakun voisi voisi maustaa makunsa mukaan vahvalla kahvilla, jos siis ei välttämättä halua kerroskakkua. Jos tekee kerrokset, on hyvä antaa ensimmäisen kerroksen hyytyä jonkin aikaa ennen kuin tekee toisen massan päälle. Tällä ohjeella tehty kakku on moussemainen, mutta siitä saa kyllä leikattua siistejä paloja. Tulikohan kaikkiin kysymyksiin vastaus. :)

      Poista