sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Joulukortteja ja jouluinen (vegaani)juustokakku


Taas vähän hiljaiseloa blogin puolella, mutta loppuviikko oli yhtä hulinaa ja pikkujoulua! Ensin äiti-taapero-pikkujoulut ja sitten ensimmäistä kertaa mama-kerhon historiassa (rumpujen pärinää ja fanfaareja) mamat lähtivät illastamaan ilman lapsia! Ja olipas kyllä huippu ilta. Kuusi ihanaa naista, hyvää ruokaa (kiitos ravintola Fontille, että olivat huomioineet myös vegaanin) ja paljon naurua. Eikä yhtään kaatunutta maitomukia, murusia pöydän alla, kiljumista tai karkailua. Ja me osattiin keskustella muustakin kuin lapsista. Ihan tajutonta!

Muksupikkujouluihin askartelin viemisiksi jouluisen juustokakun:

Pohja:
200g Annas Peparkakoreita
100g margariinia

Täyte:
2,5dl/1pkt Alpron soijavispiä
225g/1pkt Tofuttia
1dl tomusokeria
1rkl sitruunamehua
1tl vaniljaa
1tl kanelia
½tl piparkakkumaustetta

Pinnalle:
2dl glögiä
1dl hyytelösokeria
lumihiutaleita sokerimassasta

Valmista keksipohja. Murskaa piparit, sulata margariini ja yhdistä. Taputtele vuoan (halkaisija n.20cm) pohjalle ja reunoille. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa soijakerma vaahdoksi. Laita tofutti toiseen kulhoon ja pehmitä sitä hieman sähkövatkaimella. Lisää tofutin sekaan tomusokeri, sitruunamehu ja mausteet. Kääntele lopuksi joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna hyytyä ainakin pari tuntia.

Kiehauta glögi (tarvittaessa laimenna vähän, ettei tule liian makeaa, kun lisätään sokeri). Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja kiehauta uudelleen. Anna jäähtyä hetken ja lusikoi varovasti kakun pinnalle. Anna hyytyä taas muutama tunti tai vaikka yön yli.

Lopuksi koristele kakku esimerkiksi sokerimassa/marsipaanikoristeilla, tomusokeri-vesiseoksella tai piparkakuilla.


Mama-kerhon lisäksi joulujuhlaa vietettiin myös perhekerhossa, joiden ihanille täteille askartelimme lumihiutalekortit. Anna taaperolle/vauvalle kynä, paperia ja taiteellinen vapaus. Kun taideteos on valmis piirrä halaumasi mallisella piparimuotilla ääriviivat ja leikkaa kuvio irti.


Ja jalosta kortiksi. Samalla idealle tehtiin isänpäivänä sydänkortteja.


Ja jos selaa tätä blogia, voi huomata että lapsen kädenjälkiä ja jalanjälkiä voi varioida vuoden jokaiseen juhlaan sopivaksi (esim. isänpäiväksi, äitienpäiväksi/kevään juhliin, pääsiäiseen...). Joulukortteihinkin minulla oli taas visio tai oikeastaan kaksi visiota, mutta koska muksut eivät olleet kovin yhteistyöhaluisia tai muutama kortti saatiin toteutettua (muttei sitä muutamaa kymmentä, että kaikille sukulaisille olisi saanut) jouduin tyytymään niihin lapsiperheen perusjoulukortteihin eli valokuvakortteihin.


Kun maalaa peukun ja osan kädestä punaisella ja muut sormet valkoisella, tadaa, se onkin tonttu!


Ja kun poikia on kaksi, on tonttujakin kaksi.


Tai jos ei ole kuin valkoista maalia, voi kädenjäljestä tehdä parran ja punaisen myssyn voi liimata paperista/huovasta/kankaasta.

Laitetaan tämäkin idea tänne talteen, jos vaikka ensi jouluna jo malttaisi jätkät askarrella enemmän kuin kolme korttia. Ja vinkkinä tietysti muille, jotka ehkä vielä pohtivat millaisen joulukortin askartelisi taaperon kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti