maanantai 20. helmikuuta 2017

Salted caramel cheesecake pie

Tällaista herkullista juustokakkua tuli testattua tuossa taannoin syntymäpäiväjuhlille. Bongasin reseptin jo loppuvuodesta ja vihdoinkin tuli sopiva rako kokeilla sitä. Kakun herkullisuudesta kertoo se, että kuvattavaksi siitä jäi näinkin iso siivu.


Salted caramel cheesecake pie

Pohja:
170g Digestivekeksejä
80g voita/margariinia

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
1,5 dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Merisuolahippuja

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Voitele 24cm piirakkavuoka tai irtopohavuoka. Valmista keksipohja: murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele vuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa noin 12 minuuttia.

Vatkaa tuorejuusto notkeaksi noin 30 sekuntia. Lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi, 2-3 minuuttia sähkövatkaimella. Lisää vaniljasokeri, sitruunamehu ja suola, sekoita tasaiseksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi maissitärkkelys ja sekoita nopeasti. Kaada täyte keksipohjan päälle ja paista 30-35 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes pinta ei enää kiillä ja täyte on  kiinteää. Anna jäähtyä.

Tee kinuskikerros. Keitä kermaa ja fariinisokeria kattilassa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Anna kinuskin jäähtyä noin minuutin ajan ja kaada sitten juustokakun päälle. Tasoita pinta.

Laita kakku jääkaappiin ja anna vetäytyä yön yli. Ripottele pinnalle merisuolahippuja juuri ennen tarjoilua, halutessaan suolan voi jättää pois. Kakku maistuu parhaalta saatuaan levätä jääkaapissa päivän tai pari, kakun voi siis tehdä hyvissä ajoin.


Kauppojen hyllyille ilmestyi hiljattain kinuskituorejuustoa, jota myös testasin kakun tekoon. Maustettuja tuorejuustoja käyttäessa kannattaa sokeri jättää reseptistä pois tai ainakin vähentää sitä. Tässä siis kinuskijuustokakku oikaisten:

Kinuskijuustokakku

Pohja:
170g Digestivekeksejä
80g voita/margariinia

Täyte:
400g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
1 rkl maissitärkkelystä

Kinuski:
1 dl fariinisokeria
1 2/3 dl kuohukermaa

Merisuolahippuja

Valmistus kuten edellä. Halutessaan perustäytettä voi maustaa esim. vaniljasokerilla/uutteella, sitruuna/appelsiinimehulla, suolalla...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti