keskiviikko 8. maaliskuuta 2017

Mansikkaraakakakku

Hyvää naistenpäivää!


Naistenpäivän kunniaksi testasin mansikkaista raakakakkuareseptiä. Viime aikoina on tullut taas kokeiltua erilaisia raakareseptejä vähän terveellisempänä vaihtoehtona tälle sokerikoukkuiselle herkuttelijalle. Kakut eivät aina ole oikein onnistuneet. Suurin kompastukivi raakakakkuja testaillessa on ollut kunnollisen blenderin puute. Blenderi onkin siis hankintalistalla (vinkkejä ja suosituksia hyvistä blendereistä otetaan vastaan). Resepti viilailujen tuloksena sain tällä kertaa kasaan tällaisen suht onnistuneen kakun (voisi olla vieläkin sileämpi ja pehmeämpi koostumus, mutta vaatisi sen kunnollisen vempaimen).


Mansikkaraakakakku
(pieni 15cm vuoka)

Pohja

1,5 dl mantelijauhoja
0,5 dl kookoshiutaleita
1 dl rusinoita
1 tl vettä

Täyte:

3 dl cashewpähkinöitä liotettuna
250 g mansikoita
n. 0,5 dl hunajaa/agavesiirappia/muuta makeuttajaa
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
reilu 1dl sulaa kookosöljyä

Sekoita pohjan aineet keskenään blenderissä/sauvasekoittimella. Painele taikina leivinpaperoidun irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita täytteen aineet kookosöljyä lukuun ottamatta blenderissä tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi kookosöljy ja sekoita vielä hetki. Kaada täyte pohjan päälle ja laita tekeytymään mielellään yön yli. Koristele esimerkiksi kookoshiutaleilla, mantelirouheella, mansikoilla ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti