sunnuntai 14. toukokuuta 2017

Suklaajuustokakku uunissa

Ihanaa äitienpäivää! Tämä päivä on minulle siitä erityinen, että se on ensimmäinen äitienpäiväni kolmen lapsen äitinä. Onhan tää nyt ihan huikeeta olla noiden kolmen mahtavan tyypin äiti!


Paras lahja tänään oli, että sain nukkua melkein kahdeksaan! Tuo ihanainen kevätaurinko kun on herättänyt aamuvirkkumme usein jo ennen kuutta. Isoveljet toivat tohkeissaan päiväkodissa askartelemansa yllätykset sänkyyn ja kun olimme ihastelleet niitä tovin valmistelimme yhdessä herkkuaamiaisen. Kroisantit olin pyöritellyt jo illalla jääkaappiin ja aamulla ne tarvitsi vain paistaa. Nautimme aamiaista myöhään ja hitaiden aamupuuhien jälkeen lähdimme mummilaan viettämään äitienpäivää. Viemisiksi olin leiponut suklaajuustokakun.


Suklaajuustokakku

Keksipohja:
80 g Digestivekeksejä
75 g margariinia
50 g tummaasuklaata

Täyte:
135 g tummaasuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa

Kuorrute:
60 g voita tai margariinia
1 3/4 dl kermaa
250 g tummaasuklaata

Koristeeksi mansikoita

Murskaa keksit. Sulata margariini. Rouhi suklaa. Yhdistä aineet, painele leivinpaperoidun itropohjavuoan (halkaisija 20cm) pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

Sulata suklaa. Yhdistä sokerit ja tuorejuusto, vatkaa hetki sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen. Lisää lopuksi suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kippaa täyte pohjan päälle ja paista noin tunti. Täyte saa olla hieman "hyllyvä". Anna kakun jäähtyä.

Valmista kuorrute. Kiehauta kerma ja margariini kattilassa. Paloittele sekaan suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kippaa kakun päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunnisi. Koristele,


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti