lauantai 30. syyskuuta 2017

110-vuotiskakku


Loppukesästä oli vaihteeksi taas vähän isompi kakkuprojekti, kun tein erään taloyhtiön 110-vuotissyntymäpäiville kakun. Kakku oli mitoitettu 50 hengelle ja sen toivottiin olevan yhdessä tasossa oleva kakku. Kakusta toivottiin sinistä, johon valkoisella fontilla kirjoitettaisiin taloyhtiön nimi ja ikä. Lisäksi koristeeksi toivottiin helmiä. Helmien lisäksi näpertelin koristeeksi vielä kukkia, joiden sisälle liimasin pieniä sokerihelmiä.


Kokosin kakun kolmesta 6 munan levykakkupohjasta.

6 munan levykakkupohja

6 munaa
2,25 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. 
Siivilöi kuivat aineet sekaan ja sekoita varovasti. 
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia.


Makutoiveina oli vanilja ja mansikka. 
Tein siis ison satsin vaniljamoussea ja kaveriksi laitoin mansikkahilloa ja tuoreita mansikoita.

Vaniljamousse isolle täytekakulle

8 vaniljatuorejuustoa (200g)
14 dl kermaa
reilusti vaniljasokeria (maun mukaan)
2-3 dl tomusokeria

Vaahdota kerma. 
Pehmennä tuorejuusto toisessa kulhossa sähkövatkaimella ja lisää joukkoon sokeri ja vaniljasokeri. Lisää tuorejuuston sekaan kermavaahto.
Täytteestä riitti sekä isoon 50 hengen kakkuun että pieneen 3 munan gluteenittomaan kakkuun (halkaisija 18cm). 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti