sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Helppo mutakakku suklaakermavaahdolla

Isänpäivän kunniaksi päästin lapset vauhtiin keittiössä. Tässä 7- ja 5-vuotiaan leipurin taidonnäyte.


Helppo (gluteeniton) mutakakku

150 g tummaa suklaata
75 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2/3 tl suolaa
0,75 dl tummaa kaakaojauhetta
3 munaa

Pilko voi ja suklaa mikron kestävään astiaan. Lämmitä mikrossa varovasti, välillä sekoittaen kunnes kaikki suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja siivilöity kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen sekoitellen. Kaada taikina kevyesti voideltuun noin 20cm vuokaan. Paista 175 asteessa n.15-20 minuuttia.

Ohjeella tuli tosi kaunis ja tasainen mutakakku. Hyvä sellaisenaan tai sopisi myös juustokakun pohjaksi. Ja todella helppo, pienille leipureille just sopiva.



Lasten mielestä pelkkä mutakakku olisi ollut liian tylsä, koska pitäähän kakkuun koristeita saada. Niinpä pyöräytettiin kakun pinnalle vielä (melko reilu kerros) suklaakermavaahtoa, jonka pinnalle oli kiva ripotella erilaisia kaapistalöytyviä koristuksia.

Suklaakermavaahto

120 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa

Sulata suklaa. Vispaa kerma vaahdoksi. Yhdistä.



Ihanaa isänpäivää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti